06 - 28846813   

info@dieetopwens.nl

 

 

Sport en voeding 

 

Er is een nauwe relatie tussen sport en voeding, omdat het voedsel dat we consumeren een directe invloed heeft op onze prestaties tijdens het sporten en ons herstel daarna.

 

Als we aan sport doen, hebben we meer energie nodig dan wanneer we rusten, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid calorieën binnen te krijgen om onze energiebehoeften te dekken. Dit betekent dat we ons moeten richten op het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

 

Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam, vooral tijdens intensieve trainingen. Eiwitten helpen bij het opbouwen en repareren van spieren, terwijl gezonde vetten belangrijk zijn voor het behoud van een gezond hormoonniveau en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

 

Daarnaast is hydratatie ook erg belangrijk voor sportprestaties. Het is essentieel om voldoende water te drinken voor, tijdens en na het sporten om het vochtgehalte in ons lichaam op peil te houden en uitdroging te voorkomen.

Over het algemeen is het belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te hebben dat rijk is aan voedingsstoffen en voldoende calorieën bevat om onze energiebehoeften te dekken. Als u echter een specifiek doel hebt, zoals het opbouwen van spieren of afvallen, kunt u een afspraak bij mij maken. Ik help u graag om sneller uw doel te kunnen bereiken. 

 

Diëtistenpraktijk Dieet op Wens heeft ook een samenwerking met SportCity sportclub. 

De cliënten krijgen naast een voedingsschema ook een lichaamssamenstelling analyse met behulp van BIA-med* apparaat om hun voortgang bij te houden. 

 

*De BIA-med of impedantiemeting is een meting van de elektrische weerstand van het lichaam. Deze weerstand wordt bepaald door de verhouding vet, spierweefsel en water in uw lichaam. Naast de totale weerstand wordt ook de weerstand van de spiercellen gemeten. Uit deze twee getallen kan samen met het gewicht, lengte en leeftijd de exacte samenstelling van uw lichaam berekend worden.